Мамо, купи ми ...!“ Този възглас кънти и в къщи, и

...
Мамо, купи ми ...!“ Този възглас кънти и в къщи, и
Коментари Харесай

Майка показа на децата си как се печелят парите

„ Мамо, купи ми...! “ Този възклик кънти и в къщи, и в магазина. Първо играчка, по-късно маратонки или телефон, какъвто имат всички техни съученици.
Традиционният отговор на родителите: „ А от кое място пари? Аз да ни ги отпечатвам! “, не прави особена работа.

Американска майка тества различен метод. Тя уреди на децата си базар на специалности, с цел да могат сами да проработят пари, а по-късно да решат защо могат да ги похарчат - дали за маратонки, за нов телефон или да почерпят приятелите си в сладкарница.

Ето какво написа Шакета МакГрегър в своя фейсбук:

„ Моите деца непрекъснато желаят нещо: телефон, маратонки, джобни пари... Вчера им споделих, че съм чула и изслушала всички техни молби, по тази причина на следващия ден след учебно заведение, ги чака ИЗНЕНАДА! Истински базар на специалностите. И, в случай че съумеят, ще си проработят нужните пари. "

Шакета измисля и три позиции (мениджър на кухнята, домакински шеф и отговорник по прането), като в детайли разказва отговорностите. След това провежда и събеседване за „ назначението “ на избраното работно място.

„ Мислех, че най-големият наследник би трябвало да мине на второ изявление, тъй като от самото начало на първото се заливаше от смях “, написа тя във фейсбук.

" 10-годишната ми щерка по време на изявлението непрестанно говореше с английски акцент, което също беше доста смешно. А 6-годишният ме удиви, тъй като беседваше като същински експерт! “

Резултатът от този опит е позитивен. Без никакви пререкания и разногласия кухнята била към този момент чиста, а майката – естествено доста удовлетворена.

Новите родители
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР